Fördelar med Sverige


I detta blogginlägg kommer du få läsa om de olika fördelar som finns med att bo i Sverige som ryss.

  • Alla människor har rätt till utbildning och därför finns det hundratals olika kurser som är helt kostnadsfria. Ett stort plus är att du även får bidrag från CSN för att du studerar.
  • Till skillnad från kranvattnet i Ryssland, är Sveriges vatten av mycket hög standard. Du behöver alltså inte oroa dig för att koka eller filtrera vattnet, utan kan dricka direkt från kranen.
  • Alla barn har rätt till sjukvård och tandvård och medicinen för barn under 18 år är kostnadsfri.
  • Den ryska ambassaden i Sverige hjälper dig med vägledning och råd.
  • En relativt stor jämställdhet, där män och kvinnor har samma rättigheter, både i vardagen och i samband med politik, t.ex. när det är dags att rösta.
  • Homosexualitet är helt accepterat och man kan även gifta sig och adoptera inom ett homoäktenskap.
  • I Sverige finner du mycket vacker natur och ett rent samhälle.

Det finns helt klart många fördelar med att bo i Sverige och detta kan vara en av de stora anledningar till varför så många människor från Ryssland väljer att flytta hit. Landet är öppet för migration och förespråkar en stor mångfald, vilket gör att de allra flesta känner sig ordentligt välkomnade.

Om man inte flyr från akuta omständigheter, är det många som föredrar att först komma på besök, kanske för att titta på hur landet ser ut, men även planera inför den kommande flytten. Har man inga nära och kära som hjälper en i landet, är det ännu viktigare att vara väl förberedd. Utöver denna blogg finner du många bra hemsidor med information på ryska. Här förklaras hur du bör gå tillväga, skillnader mellan Sverige och Ryssland, men också allmän information om de svenska traditionerna och kulturen som finns här.

Efter denna läsning hoppas vi att du har fått mer kött på benen. Ett nytt land är absolut inte det allra lättaste, men förhoppningsvis kommer du att trivas riktigt bra och i någon av alla de kurser som erbjuds, kanske du även finner vänner för livet.