Rysslands kultur

Ryssland har ett otroligt rikt kulturarv! De olika religionerna, särskilt den rysk-ortodoxa kyrkan har spelat stor roll för kulturens utveckling. Därför förknippar man ofta ikoner och avbildningar från den rysk-ortodoxa kyrkan med den ryska kulturen, naturligtvis har landets historia samt politiken (tsar-riket, kommunismen) också spelat en stor roll för landets kulturarv.

Många kända kompositörer kommer ifrån Ryssland. Bland annat Pjotr Tjajkovskij som levde under 1800-talet. Han komponerade bland annat Nötknäpparen som ofta sätts upp på scener runt om i världen. Populärmusik har Ryssland dock inte varit särskilt populära inom. Det är få ryska popstjärnor som sjunger på något annat än ryska. Om de vill lära sig något annat språk än sitt modersmål måste det ske på eget initiativ, man lär sig inte engelska i skolan i Ryssland.

En hel del kända författare har Ryssland kunnat skryta med också. Fjodor Dostovjetskij, som skrivit några av världens mest kända klassiker är ett bra exempel. Det finns massor att läsa och lära om den ryska kulturen!